Naslovna Info Gradiška Adžić: U planu modernizacija javne rasvjete na području Gradiške

Adžić: U planu modernizacija javne rasvjete na području Gradiške

GRADIŠKA – U svih 56 mjesnih zajednica na području Gradiške u planu je obnova i rekonstrukcija javne rasvjete koja podrazumijeva prelazak na LED rasvjetu i izgradnju SMART platforme, a u toku su pregovori sa Međunarodnim centrom za razvoj i saradnju Vlade Slovenije za obezbjeđenje grantovskih sredstava, izjavio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić nakon sjednice Skupštine grada Gradiška.

Uštedom od prelaska na LED rasvjetu i pomenutim grantovskim sredstvima Gradiška bi izbjegla zaduživanje i mogla bi pristupiti rekonstrukciji ali i proširenju javne rasvjete u ruralnomi gradskom području.

Rekonstrukcija javne rasvjete jedan je od ciljeva danas usvojenog Programa rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2022.godinu.

Pomenutim Programom predviđeno je infrastrukturno ulaganje na cijelom području Gradiške, s akcentom na rekonstrukciji i modernizacijui gradskih ulica, raskrsnica, parking prostora i modernizaciji lokalnih i nekategorisanih puteva, rehabilitaciji postojeće i izgradnji nove kanalizacione mreže i razvoju vodovodnog sistema.

Jedan takav projekat, vrijednosti 30 miliona KM je utoku, a poslednjih godina u Gradišci je kroz razne investicije uloženo više od 100 miliona maraka, izgrađeno je i rekonstruisano 120 kilometara ruralnih puteva, izgrađeno više gradskih ulica, GAZ parkinga, parkova i trgova. ~

Jedan takav projekat, vrijednosti 30 miliona KM je u toku, a poslednjih godina u Gradišci je kroz razne investicije uloženo više od 100 miliona maraka, izgrađeno je i rekonstruisano 120 kilometara ruralnih puteva, izgrađeno više gradskih ulica, parkinga, parkova i trgova.

Lokalna vlast posebnu pažnju usmjerava na djecu i omladinu, značajna sredstva su uložena u završetak izgradnje Arene Gradiška i završetak vrtića, dok je u unapređenje nastavnog procesa i opremanje Tehničke škole uloženo oko milion KM.

Inače odbornici opozicije imali su suprotno mišljenje tvrdeći da su ulaganja u infrastrukturni razvoj grada nedovoljna.

Izvor: Radio televizija Gradiška