Naslovna Info Zvaničnici Srpske čestitali Božić

Zvaničnici Srpske čestitali Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitke povodom predstojećeg praznika Hristovog Rođenja – Božića.

“Neka praznik Hristovog rođenja, praznik nade i novog života ispuni srca i domove vjernika i svih ljudi dobre volje i ujedini ih oko neprolaznih civilizacijskih vrijednosti mira, ljubavi i poštovanja”, naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Republike Srpske je, uz tradicionalni hrišćanski pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi”, svim vjernicima poželio da predstojeće božićne praznike provedu u dobrom zdravlju, miru i radosti.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je u božićnoj čestitki sveštenstvu i vjernicima da Božić proslave u miru i zdravlju, ozareni radošću i blagodaću ovog velikog praznika, te da Nova 2016. godina bude srećnija i uspješnija od prethodne.

Premijer Srpske čestitku je uputila Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH.

“U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, čestitam Vam praznik Rođenja Gospoda našeg Isusa Hrista i nastupajuću Novu godinu”, navodi se u čestitki Cvijanovićeve, uz radosni pozdrav mira, ljubavi i nade: “Mir Božiji, Hristos se rodi!”.

Predsjednik Narodne skupštine Republike SrpskeNedeljko Čubrilović poželio je u božićnoj čestitki da ovaj hrišćanski praznik podari obilje radosti i blagostanja i da u svakoj porodici bude obilježen u miru i sreći, ispunjen ljubavlju prema bližnjima i prema svim ljudima dobre volje.
Čubrilović je istakao da radost Hristovog rođenja treba biti podijeljena sa svima, posebno sa braćom i sestrama na Kosovu i Metohiji, kojima je solidarnost najpotrebnija.

“Nastavićemo da pružamo podršku srpskom narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, uz zavjet da ne smijemo iznevjeriti hrišćanska načela savjesti i života, a to su istina, pravda i jednakost, koji i njima pripadaju u istoj mjeri kao i drugim evropskim narodima”, napomenuo je Čubrilović.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić uputio je svim hrišćanima u BiH koji praznik Hristovog rođenja – Božić slave po julijanskom kalendaru čestitku sa željom da im praznični dani budu ispunjeni srećom i porodičnim zajedništvom.

Čestitku povodom pravoslavnog Božića svim vjernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve uputio je i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

Direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je Božić i Novu 2016. godinu Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, pravoslavnom narodu srpskom i svim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj.

Uz tradicionalni pozdrav “Mir Božji, Hristos se rodi”, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.

Đokić je poželio da praznik Hristovog rođenja dočekaju u miru, ljubavi i nadi.

Srna, RTRS