Naslovna Info Republika Srpska-FBiH Zvaničnici položili vijence na Spomenik palim borcima VRS (FOTO)

Zvaničnici položili vijence na Spomenik palim borcima VRS (FOTO)

BANJALUKA – Polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci počelo je obilježavanje 9. januara Dana Republike.

Vijence su položili predsjednica Republike Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i ministri u Vladi Srpske, srpski predstavnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, delegacije Vijeća naroda Republike Srpske i Saveza opština i gradova.

Na Spomenik palim borcima na groblju Sveti Pantelija vijence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja žena žrtava rata, te drugih organizacija proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska jedina ima smisla na prostoru BiH, da ne smije nestati iako je pod snažnim nasrtajima različitih koncepcija.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je obilježavanje Dana Republike Srpske prilika da se oda počast svima koji su dali život za njeno stvaranje, jer se njihova žrtva ne smije zaboraviti.

Zvaničnici položili vijence na Spomenik palim borcima VRS -

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović danas će zaslužnim institucijama i pojedincima dodijeliti odlikovanja.

Prenos ceremonije odlikovanja od 15.00, kao i svečanu akademiju od 18.00 časova, možete pratiti na našem programu i portalu RTRS-a.

Svečani defile biće organizovan sutra u 12 časova.

Izvor: RTRS