Naslovna Info Gradiška Zoran Kuzmanović, direktor RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška: Naredne godine izvjesne investicije u sanaciju...

Zoran Kuzmanović, direktor RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška: Naredne godine izvjesne investicije u sanaciju elektromreže

GRADIŠKA – Bliži se kraj godine. U ovo vrijeme se sumiraju rezultati ostvareni u poslovanju. To čine i u Radnoj jedinici „Elektrodistribucija“u Gradišci, koja važi za jednu od uspješnijih u Republici Sprskoj.

-Ovu godinu možemo ocijeniti kao relativno dobru, ako izuzmemo ljetni period kada smo imali problema sa isporukom električne energije. Sada je stabilnije snabdijevanje. Naplata je malo bolja u odnosu na prošlu godinu. Gubici su na nivou prošlogodišnjih, preko 14 posto. Da bi se smanjili potrebne su značajnije investicije – rekao je direktor RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška, Zoran Kuzmanović.

U idućoj godini su izvjesne investicije u elektromrežu. Značajnija sredstva bi trebala stići od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

-Taj kredit bi značio sanaciju srednjenaponske mreže, čime bi obezbijedili bolji kvalitet i kontinuitet u snabdijevanju električnom energijom – kaže Kuzmanović.

Krađa električne energije u Gradišci se dešava, kaže Kuzmanović. Od ove godine za krađu, pored novčane, počinicioma prijeti i  zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Kuzmanović apeluje na potrošače da budu savjesni i ne čine ovo krivično djelo.

Ove godine u gradiškoj „Elektrodistribuciji“ došlo je do povećanja priključaka za električnu energiju, ukupno 193, što je za deset odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Na području opštine trenutno se završavaju dvije trafostanice u gradu i sedam stubnih trafostanica u seoskim sredinama.

Izvor: gradiska.tv