Naslovna Info Gradiška Zoran Adžić – Načelnik Latinović je kriv za neusvajanje budžeta opštine...

Zoran Adžić – Načelnik Latinović je kriv za neusvajanje budžeta opštine Gradiška

GRADIŠKA – Predsjednik Opštinskog odbora (OO) SNSD-a i kandidat za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je Odluka o izricanju mjere privremenog finansiranja iz budžeta opštine Gradiška obezbijedila da budžetski korisnici ne budu uskraćeni za svoja primanja, ali da takav budžetski okvir, koji je kopija prošlogodišnjeg izvršenja budžeta, ne odgovara sadašnjim potrebama opštine.

-Nijednog trenutka u SNSD-u nismo smatrali da opština Gradiška treba da bude bez budžeta. Smatramo da ljudi koji rade u lokalnoj upravi, komunalnim preduzećima, Centru za socijalni rad, Vatrogasnoj jedinica i ostali budžetski korisnici, ne treba da budu uskraćeni, ali način na koji se došlo do budžeta nije dobar za interese opštine Gradiška, njenih građana, u smislu privrednog i infrastrukturnog razvoja –  izjavio je Adžić.

On je za rekao da građani Gradiške nisu zaslužili da 15 dana budu bez ikakvog budžeta, prije nego što je sud donio odluku o privremenom finansiranju.

-Isključivi krivac za neusvajanje budžeta za ovu godinu je načelnik opštine Zoran Latinović koji ne želi da poštuje osnovne demokratske postulate i kumunicira sa Skupštinom opštine kao zakonodavnim organom. Postoji skupštinska većina od 17 odbornika i statutarna obaveza načelnika je da dostavi Prijedlog budžeta na razmatranje Skupštini opštine, bez obzira ko je predsjednik – rekao je Adžić.

SRNA, Moja Gradiška