Naslovna Info Gradiška Zoran Adžić, načelnik Gradiške: Lokalna uprava podržava formiranje fonda za talentovane učenike

Zoran Adžić, načelnik Gradiške: Lokalna uprava podržava formiranje fonda za talentovane učenike

GRADIŠKA – Povodom praznika Svetog Save, školske slave, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić organizovao je prijem za direktore osnovnih i srednjih škola, sa područja gradiške opštine, predstavnike JPU “Lepa Radić”, visoke škole “Primus” i za uspješne učenike koji su se tokom školovanja ostvarili zapažen rezultat u raznim oblastima.

Na prijemu načelnik Adžić je podsjetio da godišnje iz Budžeta opštine za predškolsku ustanovu “Lepa Radić” izdvoji 1 milion i 350 hiljada KM za sve sadržaje koje pruža ta ustanova i da se planira da se izradi projektno tehnička dokumentacija za izgradnju još jednog vrtića na prostoru MZ Brestovčina.

-Za stipendiranje učenika izdvojili smo i ove godine 250.000 KM, dok za prevoz učenika 180.000 maraka – rekao je Adžić.

On je dodao da je lokalna uprava prepoznala potrebu renoviranja fiskulturne sale u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi za šta je izdvojila 51.000 KM, s druge strane u Tehničkoj školi za opremanje dva kabineta izdvojeno je isto oko 50.000 KM.

Prvi put nagrade prosvjetnim radnicima

-Prvi put ove godine na Svetosavskoj akademiji uvešćemo nagrade za prosvjetno-pedagoške radnike, koji su obilježili 2017. godinu, u kategoriji razredne nastave, razredne nastave od petog do devetog razreda i srednjoškolskog obrazovanja – istakao je Adžić koji je dodao da se na ovakav načim želi vratiti status i ugled prosvjetnih radnika, jer su prosvjetni radnici temelj obrazovanja.

Od prošle godine novčane nagrade za učenike 

Prvi čovjek opštine, rekao je da su ozbiljni i odgovorni pokazali su i prošle godine kada su prvi put uveli novčana sredstva gdje su vukovci nagrađeni sa 100 KM, učenici generacije osnovnih škola sa 300 KM i učenici generacije srednjih škola sa 500 KM.

Prvi čovjek opštine istakao je da će se podržati i ideja, da se formira fond za talentovane učenike kao vid stimulacije učenika i studenata, koji su talentovani, a koji trebaju materijalnu pomoć.