Naslovna Sport Ostali sportovi ŽOK KOZARA RUTINSKI, 3:0 ZA OSMU UZASTOPNU POBJEDU!

ŽOK KOZARA RUTINSKI, 3:0 ZA OSMU UZASTOPNU POBJEDU!

ŽOK Kozara zadržava status neporaženog tima u prvenstvu II lige RS, a osmi put u nizu protivnik koji je teren napustio poražen protiv djevojaka iz Gradiške, bio je OK Smeč iz Novog Grada. 

U sali Srednje stručne i tehničke škole, pred nekoliko desetina gledalaca (Broj bi bio zasigurno veći da postoji adekvatan prostor za ljude koji su odvojili svoje vrijeme i došli da pogledaju sportski dogadjaj u kojem nastupaju predstavnice našeg “grada”) odbojkašice Kozare nastavile su u sjajnom ritmu u kojem igraju čitavu sezonu.

Rezultat od 3:0 po setovima, (25:14 25:16 25:16), pokazatelj je apsolutne dominacije na terenu domaćeg tima. Jedini otpor koji su gosti iz Novog Grada pružili, bila je rezultatska klackalica sredinom drugog i trećeg seta, kada su neiznuđenim greškama odbojkašice Kozare omogućile protivniku kakav-takav rezultatski priključak.

Bilo je potrebno veoma malo vremena da ubace u brzinu više, predvođene kapitenom Dunjom Blagojević, koja je izuzetno odigrala ovaj meč i svojom energijom pokrenula ostatak tima u momentima kada bi “zaškripalo”.

Nakon meča obavili smo kratak razgovor sa trenerom ekipe Darkom Sandićem : „U dosadašnjem dijelu prvenstva, djevojke su svojim zalaganjem, trudom i fokusiranom igrom u potpunosti ispunile sva očekivanja. Naravno jos ništa nije završeno, imamo odigrati još dva prvenstvena meča protiv Prijedora i Mrkonjić Grada. Nećemo se opustiti, nego do kraja prvenstva ostati pribrani i fokusirani na jedan cilj, a to je odlazak na završni turnir za prvaka II lige.”, u jednom dahu je rekao Sandić. 

To nije bilo sve od trenera, koji nam je prije započete rečenice rekao da u narednim riječima stoji ključ uspjeha ovog mladog tima : „Nisu rezultati oni koji me čine najsrećnijim, već ove djevojke koje odišu pozitivnom energijom. Na svaki savjet odgovore baš onako kako bi trebalo u svijetu sporta, timskim duhom nadoknade neke elemente u igri i upravo je to najveća snaga našeg kluba, jer bez takve atmosfere u ekipi zasigurno ne bi imali ovakve rezultate. Ono što je takođe dosta bitno, izuzetno drugarstvo pored terena koje doprinosi timskoj hemiji na samim utakmicama.”

Sastav ŽOK “Kozara” : Mirjana Švraka, Jovana Bojanić, Jovana Jakovljević, Dajana Jakovljević, Ivana Maleš, Ivana Miljević, Dunja Blagojević (C), Nevena Bunić, Lena Tomić, Teodora Vidović, Anastasija Kragulj i Marija GvozdenTRENER: Darko Sandić.

Autor : Dejan Gajić