Naslovna Info Gradiška ZLATNE RUKE PROFESORA: U pauzi časova na daljinu izrađuje i poklanja vizire

ZLATNE RUKE PROFESORA: U pauzi časova na daljinu izrađuje i poklanja vizire

GRADIŠKA – Profesor Tehničke škole Gradiška Zdravko Perić, osim časova koje svojim učenicima drži putem Interneta, pravi vizire za ustanove i pojedince kojima su oni neophodni.

Perić je veoma odgovorno prihvatio inicijativu svoje škole i u potpunosti se posvetio ovom poslu.

– Od kada je prestala klasična nastava, moji kontakti s učenicima su stalni. Sada je to posredno. Ipak, veliki dio vremena koristim za izradu vizira. Radim to u podrumu stambene zgrade u kojoj stanujem. Za svaki vizir potrebna su dva sata. Tako, koristeći dva štampača, dnevno pravim od 15 do 20 vizira  – kazao nam je Zdravko navodeći ustanove kojima su on, i njegova škola, na ovaj način pomogli.

– Vizire isporučujemo zdravstvenim ustanovama, staračkim domovima, policijskim i drugim javnim službama… Uvijek se neko javi tražeći vizire. Za mene nije teško da to za njih napravim, jer je to od opšteg interesa, pod uslovom da posjedujem materijal. Zadovoljan sam ako to ima svrhe i koristi. Praksa je pokazala da to što radim ima smisla i da to cijene naši građani – navodi profesor Perić, čiju aktivnost hvale i u njegovoj školi.

Direktor Vlado Tomić ističe da je Perić, koji predaje grupe predmeta iz oblasti elektrotehnike, veoma odgovorno prihvatio incijativu za izradu vizira i da je tome veoma mnogo posvećen.