Naslovna Kultura Filmovi Zlatan Vidović u spotu Nemanje Vuksana: Oživjeli sjećanje na stare kafane u...

Zlatan Vidović u spotu Nemanje Vuksana: Oživjeli sjećanje na stare kafane u Gradiški (FOTO)

GRADIŠKA – Zlatan Vidović, glumac iz Gradiške, poznat po mnogim pozorišnim te ulogama u filmovima “Dara iz Jasenovca”, “Lihvar”, TV seriji  “Pjevačica”, učestvovao je u snimanju muzičkih spotova koji podsjećaju na stare kafane i kafanski život u njegovom rodnom gradu.

Ovo je veoma inspirativna tema, kazao je Vidović za Srpskainfo, zato što su pjesme “Kafano kućo” i “Drugi dan” moga kuma, prijatelja iz djetinjstva i zemljaka Nemanje Vuksana, veoma dobre, inspirativne za dramsku priču.

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo, poslije pjesme “Odlazim” za koju smo prije dvije godine snimili spot u vozu od Banjaluke do Novog Grada i nazad, sada učestvovati u novoj muzičko-filmskoj temi – kazao nam je Vidović naglasivši da svaki poziv iz Gradiške za snimanja ili javne nastupe, uvijek prihvata.

Tako je bilo i sada. Spot se, pored ostalih tema bavi i kafanskim životom u Gradiški, prije pola vijeka.null

– Bez obzira što živim u Beču, u Austriji, Gradiški se često i rado vraćam jer ovde moji porodični korijeni, ovdje imam mnogo rodbine i prijatelja. Gradiška je za mene, u muzičkom i umjetničkom smislu veoma inspirativna. Sada smo i filmski oživjeli kafansko, davno vrijeme koje je u sebi imalo i mnogo umjetničkih dimenzija. To je jedinstvena i veoma uspješna poruka koju smo prepoznali i oživjeli – kazao je za Srpskainfo Nemanja Vuksan, veoma uspješan, popularan pop pjevač u Austriji ali i ovom regionu.

Vuksan je autor tekstova, muzike i scenarista spotova. Muzičke dionice odsvirali su Božidar Radenković, Milan Paležnica, Željko Kovačević i Vladimir Kozomara. Snimatelj je Zoran Pilipović, asistent kamere Danijel Špadić, montažer Goran Puzić, svjetlo-majstori Duško Krković, Draško Babić i Nikola Bogunović, reditelj Boško Krljaš.

Spotovi su snimljeni u kafani “Jablanica” u Gradiški, jednom od najstarijih ugostitrljskih objekata u kojem je sačuvan autentičan izgled ioz perioda između dva svjetska rata.

Autor: Srpska info