Naslovna Kultura Filmovi Zlatan Vidović nagrađen na Mostar film festivalu

Zlatan Vidović nagrađen na Mostar film festivalu

MOSTAR – Glumac Zlatan Vidović dobitnik je nagrade za sporednu mušku ulogu u filmu “Lihvar” Nemanje Ceranića na 15. Mostar film festivalu, koji je u ponedeljak svečano zatvoren projekcijom filmova “Vikend sa ćaletom” i “Odluka.

Vidović u Ceranićevom ostvarenju tumači lik Bleka, a žiri za dodjelu ovog priznanja je, između ostalog, naveo da je ovaj glumac “pokazao široku paletu glumačkih rešenja u dočaravanju lika negativca kojeg nije uvek, na prvu loptu, moguće prepoznati kao veliko zlo.”

 “Ovo mi je prva filmska nagrada i posebno mi je značajna jer sam je dobio na Mostar film festu, festivalu glumačke igre i glumaca, gde postoje samo glumačke nagrade. Stoga mi je još veća čast i zadovoljstvo”, kaže Vidović i dodaje da je veoma ponosan na celu ekipu koja je radila na ovom filmu. Kako on ističe, “Lihvar” mu veoma znači jer je rađen sa puno entuzijazma i pozitivne energije. “To je prvi film koji je posle korone snimljen u Srbiji.

Počeli smo ga tokom pandemije i završili nakon kovida. Urađen je sa skromnim budžetom, ali sa velikim srcem i velikim znanjem čitave mlade ekipe kojoj, siguran sam, predstoji blistava budućnost”, objašnjava Vidović. Vidović je ovom prilikom istakao i da mu veoma znači sama uloga Blekca. “Veoma mi je značajna ova uloga jer sam upoznao mnogo divnih ljudi i što sam tumačio lik koji je dijametralno drugačiji od mene – jedan lik negativca, čoveka bez skrupula, koji se vodi makijavelizmom, da cilj opravdava sredstva”, naveo je Vidović. Zlatan Vidović trenutno radi na novom projektu – filmu “Oluja” reditelja Miloša Radunovića.

Izvor: Tanjug