Naslovna Info BiH Živa u termometru pada za 15 stepeni

Živa u termometru pada za 15 stepeni

Banjaluka – Natprosječno visoke temperature u prvoj sedmici jula zamijeniće svježije vrijeme, a živa u termometru će tokom sedmice pasti i za 15 stepeni Celzijusa.

Istakao je to juče za “Glas Srpske” dežurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić, naglasivši da će se dnevna temperatura kretati između 24 i 29 stepeni.

– Nestabilno vrijeme u poslijepodnevnim časovima očekuje se na jugu, a uveče i na sjeveru, te u centralnim krajevima. Kiša će padati i sutra, a najviša dnevna temperatura kretaće se između 18 i 23 stepena, na jugu oko 29, dok na planinama živa u termometru neće prelaziti 14 stepeni – rekao je Kovačić i dodao da će slično vrijeme biti i u srijedu.

Prestanak padavina, prema njegovim riječima, očekuje se od četvrtka.

– U četvrtak nas očekuje najsvježije jutro sa maksimalnom temperaturom do 15 stepeni, a na planinama oko šest stepeni – rekao je Kovačić i naglasio da se za vikend očekuje postepeni rast temperature.

Zbog narandžastog meteoalarma koji je juče bio na snazi na sjeveru Srpske, u pripravnosti je bila i Protivgradna preventiva RS. Direktor tog preduzeća Tihomir Dejanović rekao je da postoji opasnost od pojave grada, ali ne u onoj mjeri u kojoj je to najavljeno za Hrvatsku, Sloveniju i Mađarsku, te da su spremna da djeluju ako zatreba.