Naslovna Info Gradiška Željko Stojnić zaljubljenik u Savu: Brodicom se često otisne od problema (FOTO)

Željko Stojnić zaljubljenik u Savu: Brodicom se često otisne od problema (FOTO)

GRADIŠKA – Prelijep je osjećaj otisnuti se od obale i zaploviti  Savom. Kao da se u tom trenutku čovjek otisne od svakodnevice, problema, korone, ljudske zlobe, obaveza… Savski valovi imaju čudotvornu moć, oni čovjeka uljuljkuju i opuste maksimalno. Ovo je najbolji način da se riješim stresa.

Ovako priča Željko Stojnić Želja, koji se ubraja u najveće zeljubljenike u Savu u Gradišci, pa i šire.

Prijatelji kažu da ga lakše pronađu na savskoj obali nego u stanu, gdje boravi daleko manje vremena.

Nedjeljno je jutro, a Željko pokazuje da je i ranoranilac. Zatečen je u radnom ambijentu – dovodi u red stvari u svom plovilu.

„Čekam da malo odjutri, da se vrijeme razbistri i krećemo uzvodno prema Orahovi. Nije u pitanju pecanje već uživanje u prirodi. Osjeti se dah proljeća, čim se digne ova magla i ja dižem sidro“, kaže Želja.

U njegovom brodiću kako kaže mogu prespavati četiri odrasle osobe. A kada se uživa uz vino, karte i pečenu ribu, kada je brodić privezan za obalu ima mjesta za osam osoba.

Ovaj poznati boem prepoznatljiv je po brodiću, ali i po oldtajmerima, popularnom ‘Stojadinu’ i motoru ‘Tomos’. Po tome se poznaje da je nostalgičar, da bi se rado vratio u stara vremena.

„Nekada se živjelo laganije, ljudi su bili bezbrižniji i humaniji. Smeta mi ova brzina, nametnuli smo sami sebi prejak tempo“, rekao je Željko Stojnić, gradiški alas i zaljubljenik u rijeku Savu i lijepu prirodu.

Priznaje da se priprema i za ribolov, čim se proljeće pomoli. A do tada vrijeme će provoditi u društvu sa istomišljenicima, ljudima koji  sa poštovanjem doživljavaju Savu i prirodu.

A Sava je, priznaje njegova druga kuća, i često krstari na relaciji od Srpca do Orahove.

Izvor: MojaSrpska.info / Boško Grgić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.