Naslovna Info Hronika Zbog tehničke neispravnosti vozila sankcionisano 18 vozača, jedan automobil oduzet

Zbog tehničke neispravnosti vozila sankcionisano 18 vozača, jedan automobil oduzet

GRADIŠKA – Gradiška policija sankcionisala je 18 vozača u akciji provjere tehničke ispravnosti vozila, a jedno vozilo je i oduzeto jer je vozač odbio da ga podvrgne tehničkom pregledu.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da su kontrolisali 21 vozilo i da su dva vozača sankcionisana zbog počinjenih ostalih prekršaja, dok je vozilo marke “golf” oduzeto osobi čiji su inicijali H.H. iz Živinica, koja je vozila bez važeće vozačke dozvole, te odbila da podvrgne vozilo vanrednom tehničkom pregledu.

Na osnovu provjera je utvrđeno i da ovaj vozač na ime neplaćenih kazni duguje 5.630 KM.

Policijski službenici su ovog vozača zaustavili u mjestu Nova Topola, nakon čega su mu privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na tehničku ispravnost vozila provedena je juče od 8.00 do 15.00 časova.

Policijska uprava Gradiška apeluje da se svi učesnici u saobraćaju pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.