Naslovna Info Gradiška ZBOG NERADA U VRIJEME KORONE Olakšice preduzećima i javnim ustanovama u Gradiški

ZBOG NERADA U VRIJEME KORONE Olakšice preduzećima i javnim ustanovama u Gradiški

GRADIŠKA – Program dodjele subvencija preduzećima koja su pretrpjela štetu zbog epidemije virusa korona, usvojen je na današnjoj, vanrednoj sjednici gradske Skupštine u Gradiški.

Usvojene su i odluke o oslobađanju plaćanja zakupnina poslovnih prostora u vlasništvu grada i umanjenju cijene usluga Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Lepa Radić” Gradiška.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izjavio je za Srpskainfo da će kolektivi kojima je odlukom Štaba za vanredne situacije zabranjen rad biti oslobođeni plaćanja komunalnih taksa za isticanje naziva, postavljanje reklama i naknada za zauzimanje javnih površina, a da će 50 odsto iznosa plaćati preduzeća kojima je rad otežan.

Zakupci poslovnih prostorija u valsništvu Grada će, na osnovu danas usvojene odluke, za mart, april i maj, biti oslobođeni punog iznosa zakupa ako im je zabranjen rad, a 50 odsto ako im je rad otežan.

– Provođenje usvojenih odluka smanjiće novčani priliv u gradski budžet za oko 100.000 KM. Ipak, naše opredjeljenje je sasvim logično jer se solidarišemo sa poslodavcima odnosno našim privrednicima – naglasio je Adžić.Zoran Adžić

Ovo je prvi set naših mjera podrške privredi, rekao je gardiški gradonačelnik, a nove mjere koje će tek uslijediti, biće u skladu sa odlukama Vlade Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije.Odlučeno je takođe da usluga boravka djece u vrtićama za mart bude umanjena za 50 odsto, a za april i maj naknada se neće plaćati ukoliko vrtići ne budu radili.