Naslovna Info Gradiška Završetak rehabilitacije dionice Čatrnja-Gradiška u narednih 45 dana

Završetak rehabilitacije dionice Čatrnja-Gradiška u narednih 45 dana

GRADIŠKA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić posjetili su danas mjesto izvođenja radova na rehabilitaciji dijela magistralnog puta M 14.1, na dionici Čatrnja-Gradiška, koji bi trebalo da budu završeni u narednih 45 dana.Đorđe Popović i Nenad Nešić - Foto: SRNAFoto: SRNA

Popović je istakao da je riječ o rekonstrukciji značajnog puta za Republiku Srpsku, koji bi u narednoj fazi trebalo da bude povezan sa novim carinskim terminalom.

– Ovo će sigurno biti savremena saobraćajnica koja neće zaostajati za sličnim u razvijenim zemljama – naglasio je Popović.

On je naveo da je na području Gradiške predviđena izgradnja tri kružne raskrsnice, te drugi projekti čiji je cilj da obezbijede kvalitetnije, brže i bezbjednije odvijanje saobraćaja.

– S obzirom na geografski položaj, Gradišci će biti posvećena dodatna pažnja u rješavanju saobraćajnih i infrastrukturnih pitanja – dodao je Popović.

Nešić je naveo da je riječ o potpunoj rehabilitaciji magistralnog puta dužine 1.200 i širine šest metara, navodeći da vrijednost radova, koje izvodi “Niskogradnja” iz Laktaša, iznosi 935.000 KM.

– Dobićemo potpuno nov, bezbjedniji, brži i kvalitetniji magistralni put, a `Putevi Srpske` će u narednom periodu u okviru redovnog održavanja uložiti sredstva u dalju sanaciju ovog magistralnog puta – rekao je Nešić, koji očekuje da će radovi biti završeni u narednih 45 dana.

On je dodao da radove iz vlastitih sredstava finansira preduzeće “Putevi Republike Srpske”, koje je raspisalo tender za kredit od 200 miliona maraka.

– Očekujemo završetak tenderske procedure 8. maja, kada ćemo vidjeti da li imamo ta sredstva. Pandemija virusa korona je uticala na prilično smanjenje prihoda, ali rukovodstvo preduzeća, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Vladom Republike Srpske, vodi računa o finansiranju svih projekata. Smatram da ćemo u ovoj godini pokrenuti mnogo više projekata nego lani – naveo je Nešić.