Naslovna Info Gradiška Završena rekonstrukcija Centra za zaštitu mentalnog zdravlja Doma zdravlja Gradiška

Završena rekonstrukcija Centra za zaštitu mentalnog zdravlja Doma zdravlja Gradiška

GRADIŠKA – Projekat mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini je u sklopu druge faze, komponenta br. 2 pod nazivom „Poboljšanje pristupa i kvaliteta usluga mentalnog zdravlja na nivou zajednice“.

Ovim projektom 17. novembra 2017. godine započeta je rekonstrukcija Centra za zaštitu mentalnog zdravlja JZU „Dom zdravlja“ Gradiška koja je finasirana sredstvima vlade Švajcarske (oko 50.000 KM) preko nevladine organizacije Asocijacija XY, a u organizaciji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Rekonstrukcijom su obuhvaćene sve prostorije Centra za zaštitu mentalnog zdravlja: zamijenjena je postojeća drvena stolarija PVC stolarijom uključujući i ulazna vrata u zgradu, okrečene su sve prostorije, uređen je toalet za invalidna lica i korisnike usluga Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i postavljene su nove podne obloge.

JZU „Dom zdravlja“ Gradiška je takođe uložila 6.000 KM za radove koji nisu obuhvaćeni predmjerom radova sačinjenim od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a bili su neophodni, kao što su pregradni zidovi, formiranje novog radnog prostora i drugo.

Proces rekonstrukcije Centra za zaštitu mentalnog zdravlja završio se 31. decembra 2017. godine na zadovoljstvo korisnika usluga Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i svih zaposlenih i danas izgleda ovako:

JZU „Dom zdravlja“ Gradiška zahvaljuje se vladi Švajcarske i svim ostalim učesnicima na vrijednoj donaciji koja je omogućila zaposlenim Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i njihovim korisnicima sređeniji i funkcionalniji radni prostor u kome će i u narednom periodu nastaviti pružati što kvalitetnije usluge.

dzgradiska.com