Naslovna Info Hronika Završena drama kod Gradiške: Specijalci upali u kuću i uhapsili muškarca, njegova...

Završena drama kod Gradiške: Specijalci upali u kuću i uhapsili muškarca, njegova majka odvezena u bolnicu (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA –Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS uhapsili su danas oko 13 časova D.B., koji se juče oko 19 časova zatvorio u kuću zajedno s majkom, nakon što je bacio bombu prema komšiji.

“Avaz” je  javio da su pripadnici SAJ-a upali u kuću. Nisu se čuli pucnji, tako da D.B. vjerovatno nije pružao otpor. U akciji nije bilo povrijeđenih.

On je stavljen pod kontrolu, a majku, koja je bila sa njim zatvorena u kući, je odvezla Hitna pomoć, javile su “Nezavisne”.

On je od sinoć odbijao svaki vid saradnje sa pregovaračkim timom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), a na lice mjesta danas su stigo i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Ministarstva unutrašnjih polsova (MUP) RS.

Na mjestu događaja je bio i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Pregovarački tim Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa policijom, u selu Turjak kod Gradiške od sinoć je pokušavao da ubijedi D.B., koji je juče bacio bombu na komšiju Željka Samardžiju, nakon čega se zabarikadirao u kući sa svojom majkom, da se preda.

Ovoj drami je prethodila svađa komšija.

– Osumnjičeni je  bacio bombu prema komšiji, koja se srećm nije aktivirala, a potom je pobjegao. Potom je otišao je svojoj kući u kojoj je bila njegova majka i zaključao se s njom- kazali su Policijskoj upravi Gradiška.

Dodali su da im je slučaj prijavljen juče oko 18 časova i da policija od tada pokušava da ubijedi osumnjičenog da se preda, te da za sada ne mogu dati više informacija.  

Samardžija je za „Avaz” ispričao da je jučer s porodicom slavio rođendan sina, nakon čega je krenuo da nahrani stoju i balira sijeno. U trenutku kada su prolazili pored kuće D.B. on je počeo vikati, galamiti i lupati.

– Izvadio je bombu i pogodio me u bradu, donju usnu… Nije je aktivirao. Tada je nastala borba ko će prvi do bombe. On se opet dokopao bombe. Pritrčale su i komšije. Jedan mu je prišao s leđa. D.B. je tada trznuo glavom i rabio nos komšiji. Neko ga je udario po ruci pa mu je ispala bomba. Otišao je u kuću i od tada ga nema – ispričao je Samardžija.

Komšije kažu da se D.B. ranije liječio zbog psihičkih problema.

Video: