Naslovna Kultura Književni kutak Zatvoren festival poezije i proze “Gradiško proljeće”

Zatvoren festival poezije i proze “Gradiško proljeće”

GRADIŠKA – Održana je završna manifestacija literarnog konkursa poezije i proze za osnovne i srednje škole Gradiško proljeće u cvjetnoj oazi Kulturnog centra na Trgu mladih pisaca gdje je pored dodjele nagrada mladim i nadarenim piscima, takođe predstavljena knjiga ”Čitanje pisanja” zbirke selektovanih radova mladih pisaca ”Prvi koraci” i izložba škole kreativnog pisanja.

Manifestacija ”Gradiško proljeće” postala je sabirno sočivo kreativne energije, ali ne samo kreativne energije, nego takođe druženja i prijateljstva.

”Ova manifestacija ne samo da prevazilazi okvire grada Gradiške, nego i cijele Republike Srpske. Bilo mi je zadovoljstvo da ove dvije godine sarađujem sa gospodinom Željkom Blagojevićem koji je najviše zaslužan što se danas nalazimo ovdje u ovako posebnom ambijentu”, izjavio je Duško Pevulja, profesor doktor srpskog jezika i književnosti.

”Ništa nas nije uspjelo omesti u realizaciji ovog projekta, jer za nas samo nebo je granica. Vi ste naša budućnost, a ovo iskustvo od vas će učiniti bolje i uspješnije ljude. To što ste uradili nije bilo ni malo lako, zato sam ponosan na vas”, poručio je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Prijatelj nagradnog fonda festivala ”Gradiško proljeće” bio je Blicnet višegodišnji prijatelj Kulturnog centra Gradiška.

U kategoriji poezija osnovne škole nagrade su osvojili:

1. Nikolina Keserović – Odbijam

2. Katarina Mandić – Eh, ti životinjski svijete

3. Lena Dobrić – Ljubav, snaga, podrška

U kategoriji poezija srednje škole nagrade su osvojili:

1. Aleksandra Mrakić – Aleksa Šantić

2. Kristina Milutin – Život

3. Tatjana Klincov – Ćirilica

U kategoriji proza osnovne škole nagrade su osvojili:

1. Tara Janjanin – Esej dvije generacije

2. Adna Kurić – Jasenovac

3. Anabela Balaban – Zemlja snova

U kategoriji proza srednje škole nagrade su osvojili:

1. Milica Ćurćija – Čovječe figuro

2. Aldijina Spahić – Kad bi fotografija mogla da govori

3. Saša Golić – Živi se od nadanja