Naslovna Info Gradiška Zaključak Štaba za vanredne situacije grada Gradiška

Zaključak Štaba za vanredne situacije grada Gradiška

Na osnovu Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Odluke o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Republike Srpske, a na prijedlog Gradskog štaba za vanredne situacije grada Gradiška, sa telefonske sjednice održane 29.maja ove godine, komandant Štaba donio je Zaključak kojim se konstantuje da će Štab za vanredne situacije grada Gradiška za vrijeme trajanja vanredne situacije, odnosno važenja mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona, primjenjivati zaključke, naredbe i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije  i drugih nadležnih organa, kao i da su svi privredni subjekti, javna preduzeća, ustanove i drugi organi sa područja grada Gradiška dužni primjenjivati i pridržavati se istih.

Od ponedjeljka, 1. juna ove godine upostavlja se javni prevoz na teritoriji grada Gradiška, po principu koji je važio prije proglašenja vanredne situacije u Republici Srpskoj, uz strogo poštovanje mjera i preporuka propisanih upustvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srspke.

Zaključkom se svi korisnici usluga JPU“Lepa Radić“ Gradiška oslobađaju plaćanja naknade u iznosu od 100 odsto za boravak djeteta u predškolskoj ustanovi za mjesec maj tekuće godine.

U zaključku je konstatovano da je Štab za vanredne situacije grada Gradiška, na sjednici održanoj 11.5.2020.donio zaključak da se, u skladu sa upustvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, organizuje rad JPU“Lepa Radić“ počev od 13.5.2020.godine. Takođe je konstatovano da je rad JPU “Lepa Radić“ Gradiška bio obustavljen zaključkom Štaba od 26.3.2020.godine kojim je propisano da se objekti ustanove u Novoj Topoli (Leptirić) i u centru (Pčelice) zatvaraju, a ostaje otvoren objekat u naselju Senjak (Cipelići) kao dežurni.