Naslovna Info Za najbolju priču o obrazovanju 2.500 KM

Za najbolju priču o obrazovanju 2.500 KM

Banjaluka – Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, pozvala je novinare da se prijave na nagradni konkurs za najbolju novinarsku priču na temu “Obrazovanje odraslih u BiH”, za koji prva nagrada iznosi 2.500 KM, dok će drugoplasirani dobiti 1.500 KM.

Riječ je o projektu jačanja institucija vlasti i procesa u BiH (USAID/SGIP), a na konkurs mogu da se prijave imaju novinari svih medija iz BiH.

Tema istraživačkih priča treba da bude to kako zakoni o obrazovanju odraslih mogu najbolje uticati na povećanje broja zaposlenih u BiH. Pristigli radovi moraju biti objavljeni u periodu od 15.5.2016. do 19.9.2016. godine.

Prijedlozi se šalju poštom na adresu USAID/SGIP (Kalmija Baruha 1/II, 71000 Sarajevo), najkasnije do 23. septembra/rujna 2016. godine, uz priložene originale objavljenih tekstova ili CD/DVD sa objavljenim izvještajima, kao i elektronski na adresu info@sunybih.org, s naznakom „Za novinarsku nagradu“.

Sve informacije o uvjetima i načinu prijave možete pronaći na profilu www.facebook.com/USAIDBIHkao i web stranici www.cid.suny.edu