Naslovna Info Gradiška Za izgradnju saobraćajnica i kanalizacije u Gradišci više od dva miliona KM

Za izgradnju saobraćajnica i kanalizacije u Gradišci više od dva miliona KM

GRADIŠKA – U Gradišci su danas potpisana tri ugovora o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture na području ovog grada, ukupne vrijednosti 2.033.000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, koji je potpisao ugovore sa rukovodiocem operative građevinske firme “Hidro-kop” iz Banjaluke Goranom Babićem, naveo je da je riječ o ugovorima za izgradnju lokalnih i nekategorisanih puteva, ulica u gradu i saobraćajnica i kanalizacije u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli.

On je naveo da je “Hidro-kop” bio najpovoljniji ponuđač u tenderskom postupku za izbor izvođača radova.

Adžić je pojasnio da je 880.000 KM za asfaltiranje 8,5 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva u 13 mjesnih zajednica i sanaciju klizišta na pojedinim lokacijama obezbijeđeno iz naknada od korištenja šuma i šumskog zemljišta, a od koncesionih naknada je obezbijeđeno 187.000 KM za rekonstrukciju i izgradnju 1.500 metara gradskih ulica.

On je naveo da je ugovor za izgradnju infrastrukture u agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli dio okvirnog ugovora sa preduzećem “Hidro-kop”, a riječ je o iznosu od 966.000 KM za završetak izgradnje saobraćajnica i kanalizacione mreže u zoni.

– Želimo da završimo asfaltiranje kružnog cirkulacionog puta i kanalizaciju, te prosiječemo sve putne komunikacije da bismo otvorili pristup svim parcelama, jer i u ovo vrijeme pandemije virusa korona postoji interes domaćih i inostranih privrednika da investiraju u ovoj poslovnoj zoni – istakao je Adžić.

Babić je rekao da “Hidro-kop” ne staje sa radovima i u vremenu epidemije virusa korona, te da imaju dovoljno repromaterijala.

On je dodao da će sa izvođenjem radova po potpisanim ugovorima početi sljedeće sedmice, a da će sve biti završeno u ugovorenim rokovima.