Naslovna Sport Fudbal Vule Trivunović, trener FK Kozara – Ekipa spremna za proljeće

Vule Trivunović, trener FK Kozara – Ekipa spremna za proljeće

GRADIŠKA – Nakon zimske pauze i odgode zbog lošeg vremena, sutra, u subotu 17. 03. 2018. godine nastavlja se takmičenje u I ligi Republike Srpske. U 17. kolu FK Kozara na Gradskom stadionu u Gradišci dočekuje Slobodu iz Mrkonjić Grada. Naš sagovornik je šef stručnog štaba FK Kozara Vule Trivunović.

Pauza je gotova, pripreme su završene, koliko ste zadovoljni istim?

Vule Trivunović – Kompletne pripreme smo obavili u Gradišci. Imali smo dosta problema u radu zbog snijega i lošeg vremena, ali smo odradili većinu zacrtanog, te spremni dočekujemo nastavak sezone svjesni situacije u kojoj se nalazimo.

U sklopu priprema odigrali ste više prijateljskih utakmica?

Vule Trivunović – Prijateljske utakmice su pokazale i dobre i loše strane. Dosta igrača je došlo na početak priprema u ne baš idealnom stanju tako da smo kroz treninge i utakmice pokušavali podići nivo njihove fizičke spreme i svakako poboljšati komumikaciju na terenu među igračima. Vidjećemo kad počne sezona šta smo uradili i na šta dalje moramo obratiti pažnju u radu.

U odnosu na jesenji dio, tim je uveliko izmjenjen, hoće li to predstavljati problem?

Vule Trivunović – Pa svakako da imamo 80 posto novi tim. Samim tim sve to zahtjeva vrijeme, ali mi ga nemamo baš previše. Ićićemo od utakmice do utakmice i pokušati poboljšati saradnju i komunikaciju na terenu što bi trebalo biti dovoljno za ostvarenje naseg krajnjeg cilja, a to je opstanak u prvoj ligi RS.

Očekivanja u proljetnom dijelu sezone?

Vule Trivunović – Očekivanja su svakako da ispunimo svoj cilj. Svjesni smo da neće biti nimalo lako doći do istog, al smatram da imamo i kvalitet i iskustvo da to ostvarimo. Biće nam potrebna pomoć i podrška a takođe i razumjevanje naših navijača jer samo zajedno mozemo prevazici trenutnu situaciju

U subotu Kozara će ugostiti Slobodu iz Mrkonjić Grada?

Vule Trivunović – Sloboda je tradicionalno nezgodan protivnik u Gradišci, i dolaze mnogo rasterećeniji od nas. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu svakako. Ko bude imao manje grešaka i bude više uložio truda i želje za pobjedom do nje ce i doći. Vjerujem u svoje igrače i vjerujem da ćemo sutra biti pravi te od sutra krenuti jednom uzlaznom putanjom.

Hvala na razgovoru i mnogo sreće našem sagovorniku i njegovim igračima u proljetnom dijelu sezone, a ujedno poziv svim navijačima Kozare i ljubiteljima fudbala da dođu na utakmicu i pruže podršku našoje ekipi. Utakmica počinje u 14 h.

Izvor: fkkozara.org