Naslovna Info Gradiška Vrijedni aktivisti MZ Kozinci kod Gradiške: Predsjednik se odrekao naknade u korist...

Vrijedni aktivisti MZ Kozinci kod Gradiške: Predsjednik se odrekao naknade u korist FK “Bratstvo“

GRADIŠKA – Nakon preuzimanja dužnosti predsjednika Mjesne zajednice Kozinci, gdje je prije dvije sedmice pobijedio na izborima, Saša Lazić se odrekao četvorogodišnje naknade u ukupnom iznosu od 5.000 KM u korist Fudbalskog kluba „Bratstvo“.

Mjesečna naknada iz gradskog budžeta od 100 KM mjesečno, od sada će, umjesto na Lazićev račun, biti uplaćena na račun seoskog kluba koji se takmiči u Područnoj ligi Gradiška.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RINGIER

Inače, FK „Bratstvo“ ima dugu i bogatu tradiciju te je jedan od najuspješnijih gradiških sportskih kolektiva.

– Ovdje, u Mjesnoj zajednici Kozinci, mnogo je urađeno ali je naš plan takođe veoma ambicozan. Primarno je natkrivanje tribina na našem stadionu. U klupskim prostorijama nabavili smo novi namještaj, uredili prostorije koje su sada mjesto svakodnevnog okupljanja mještana – kazao je Lazić za Srpskainfo.

On je pohvalio aktivnosti svojih komšija koji su, uz pomoć donatora, sakupili novac i nabavili namještaj za klupske prostorije.

– Od gradske uprave, koja je i do sada pomagala Kozincima i učestvovala u našim akcijama, očekujemo pomoć prilikom izgradnje krova na kilupskim tribinama. To je za nas veoma važno, jer je MZ Kozinci veoma aktivna a društveni život intenzivan. Imamo mnogo djece i omladine u selu a broj stanovnika kod nas se stalno povećava – upozorio je Saša Lazić na funkcionisanje i specifičnosti svoga sela sa 2.500 stanovnika.  

Mjesna zajednica Kozinci je među najvećim na području Gradiške, gdje postoji i više preduzeća iz oblasti privrede, mada se većina stanovništva bavi poljoprivredom.

-U Kozincima imamo više doseljenika nego starosjedilaca. To je dokaz da smo stvorili dobre uslove za život i da ćemo i u naredne četiri godine raditi na razvoju, izgradji infrastrukture, zapošljavanju, sportu…

Igrači

Među mnogim igračima koji su karijeru počeli u FK „Bratstvo“ Kozinci je Goran Zakarić, bivši igrač „Kozare“, „Borca“, „Partizana“, „Širokog Brijega“, „Željezničara…“

Na panoima u klubu takođe su i fotografije su Rade Bavrlić, Pante Šobota, Vlado Marjanović, Mile Stijaković, Zoran Lazić, Milenko Barać, Darko Golić, Nebojša Sladojević i drugi.

Izvor: Srpska info