Naslovna Info Gradiška Vrhunski uslovi za liječenje pacijenata u Domu zdravlja Gradiška

Vrhunski uslovi za liječenje pacijenata u Domu zdravlja Gradiška

Gradiška – Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić uručio je u petak vršiocu dužnosti direktora Doma zdravlja Gradiška Milanu Švraki rješenje o sertifikaciji ove zdravstvene ustanove.

Bogdanić je istakao da je riječ o zdravstvenoj ustanovi koja je ispunila sve propisane standarde sigurnosti i kvaliteta, a ona je jedan od 20 domova zdravlja u RS u kojima je završena sertifikacija.

– U narednom periodu Ministarstvo zdravlja i Fond zdravstvenog osiguranja prema sertifikovanim zdravstvenim ustanovama moraju imati određene privilegije, odnosno voditi stimulativnu, a prema ustanovama koje lošije rade destimulativnu politiku – rekao je Bogdanić.

On je napomenuo da je ovo uspjeh kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita jer su time postavljeni standardi u radu, liječenju i zaštiti pacijenata i zdravstvenih radnika.

– Oni će imati mogućnosti da bolje rade i da još unaprijede zdravstvenu ustanovu s ciljem da stanovništvo ima kvalitetnu zdravstvenu zaštitu dostupnu svima – naglasio je Bogdanić.

Švraka je rekao da je proces sertifikacije počeo 2012. godine, a da su za to najviše zaslužni bivši direktori Bogdan Milenković i Tihomir Mihajlović.

– Predviđeno je da na području opštine djeluje 26 timova porodične medicine, koji će u potpunosti biti akreditovani čim ljekari završe specijalizaciju za porodičnu medicinu – istakao je Švraka.

Bogdanić je u petak posjetio i specijalističku ordinaciju “Dunjić”, koja ima ugovor sa Fondom zdravstva RS.

Glas Srpske