Naslovna Info Gradiška Vredni akcijaši iz Vrbaške

Vredni akcijaši iz Vrbaške

????????????????

GRADIŠKA – Meštani Vrbaške kod Gradiške redovno organizuju radne akcije na uređenju svoga sela i poboljšanju društvenog života.

Oni su popravili više lokalnih puteva među kojima je najduža deonica od 2,5 kilometara u zaseoku Milava, iskrčili zapuštene javne površine, utvrdili obale rečica i potoka, uredili groblje, postavili spomen-česmu…
-U Krajčinovcima, zaseoku Vrbaške, pri kraju je rekonstrukcija asfaltnog puta dužine 2,5 kilometra. To je važno zbog prevoza učenika jer je autobuska linija došla u pitanje zbog lošeg puta, kažu u Vrbaškoj. Stanko Šinik, aktivista u Mesnoj zajednici Vrbaška ističe da su njegove komšije, bez obzira na životnu dob, veoma vredne. Gotovo sve probleme u svojoj sredini sami rešavaju radom ili dobrovoljnim prilozima.
– Najviše omladine okupljeno je u KUD “Mirkovo kolo” koje učestvuje na mnogim programima u Vrbaškoj i drugim mestima. Planiramo i obnovu seoskog doma jer ovaj objekat ne može zadovoljiti naše potrebe – kazao je Šinik najavljujući i druge poslove u Vrbaškoj.

(M. PILIPOVIĆ)