Naslovna Info Gradiška VOZITE PAŽLJIVO: Presretač kontroliše brzinu na području Gradiške, evo do kada

VOZITE PAŽLJIVO: Presretač kontroliše brzinu na području Gradiške, evo do kada

GRADIŠKA – Policijska uprava Gradiške obavještava vozače motornih vozila da će se od 13. januara do 30. januara 2022. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, vršiti kontrola učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću dva radarska sistema tzv. ”presretači”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Evidentiranje prekršaja vršiće se u pokretu, istovremeno u dolasku i odlasku, s tim što će prekršaji prekoračenja ograničenja brzine koja je veća od 30km/h, prekršaji počinjeni vozilom bez registarskih oznaka, motociklom u dolasku i prekršaji počinjeni sa inostranim registarskim oznakama biti sankcionisani direktnom kontrolom, a u svim drugim slučajevima evidentirani prekršaji naknadno će se obrađivati, te će vozači dobiti obavještenje o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Gradiška apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.