Naslovna Info Hronika Vozio bicikl sa 2,37 promila alkohola u krvi

Vozio bicikl sa 2,37 promila alkohola u krvi

GRADIŠKA – Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, proteklog vikenda, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, 27 vozača sankcionisano je zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 1 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 0,30 g/kg, kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Tokom navedne akcije, na magistralnom putu Gradiška – Banja Luka, u mjestu Brestovčina, grad Gradiška, 19.12.2021. godine oko 00.15 časova, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, izvršili su kontrolu vozača bicikla Z.L. iz Gradiške gdje je izvršenim alkotestiranjem istog utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,37 g/kg, te je lišen slobode.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.