Naslovna Info Hronika VOZAČ POGINUO U PREPOLOVLJENOJ “ZASTAVI 128” U GRADIŠCI

VOZAČ POGINUO U PREPOLOVLJENOJ “ZASTAVI 128” U GRADIŠCI

Gradiška – Branko Pavlović (45) iz Kruškika kod Gradiške poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u istoimenom mjestu dok je išao na posao u gradiško preduzeće “Standard” gdje je radio kao ložač, piše Glas Srpske.

Tragični sudar dogodio se u četvrtak rano ujutro, u 3.20 časova, kada je nastradali Pavlović svojom “zastavom 128” pokušao da se iz naselja Kruškik uključi na magistralni put Gradiška – Kozarska Dubica. Tada je na njega naletio “reno senik” koji je vozio Dejan Đurđević (22) iz Cerovljana, opština Gradiška. Od siline udarca “zastava 128” je prepolovljena!

Kako saznajemo, Đurđević je dolazio iz pravca Gradiške i najvjerovatnije zbog slabe vidljivosti i neprilagođene brzine došlo je do tragedije.

Radnici Službe hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška, koji su brzo došli na mjesto nesreće, mogli su samo da konstatuju smrt Pavlovića. Kod Đurđevića je ustanovljena povreda grudnog koša i ruke pa je prebačen u Opštu bolnicu u Gradišku.

Mještani naselja Kruškik kažu da ih je stravičan udar trgnuo iz sna.

– Suprugu je probudio krš i lom, a onda je ona mene digla iz kreveta. Ka­d smo priletjeli u pomoć, Pavloviću nije bilo spasa, “zastava 128” je bila prepolovljena, a dva dijela ovog vozila bila su 70 metara jedan od drugog – priča Ratko Bulović, čija je kuća blizu mjesta nesreće.

On navodi da nikad nije vidio da se od siline udarca automobil prepolovi, te dijelovi vozila završe i na ogradi.

– Vozač je nađen pored zadnjeg sjedišta u ovom dijelu koji je letio 70 metara – opisao je Bulović stravične prizore nesreće.

Radnik livnice “Tešić” iz Čatrnje Ljubomir Tešić kaže da ne pamti takvu saobraćajnu nesreću, u kojoj su vozila totalno uništena.

– Kada sam naišao, dijelova vozila je bilo svuda po putu i pokraj njega. Prednji dio “zastave 128” pokojnog Pavlovića je bio na magistrali, a zadnji daleko od njega, i to na ogradi. Sve je smrskano – priča Tešić.

Kako “Glas Srpske” saznaje, “reno senik” kojim je upravljao Đurđević iznajmio je njegov prijatelj u jednoj rentakar agenciji dan uoči nesreće, a na licu mjesta se mogla čuti i priča da, navodno, ne posjeduje ni vozačku dozvolu.

Magistralni put Gradiška – Kozarska Dubica jedan je od najopasnijih na sjeveru Republike Srpske, jer se često događaju tragične saobraćajne nesreće. Mnogi se zbog konfiguracije puta zanesu, pa stisnu papučicu gasa i razvijaju velike brzine, a kroz naselje Kruškik dozvoljena brzina iznosi 50 kilometara na čas.

Obdukcija

Uviđaj saobraćajne nesreće u Kruškiku obavili su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Hana Vranješević i pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška.

Tužilac je naložio obdukciju tijela nastradalog Pavlovića koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.