Naslovna Info Gradiška Volonteri Crvenog krsta dijele 250 paketa pomoći ugroženim porodicama (VIDEO)

Volonteri Crvenog krsta dijele 250 paketa pomoći ugroženim porodicama (VIDEO)

gradiška – Volonteri Crvenog krsta u Gradišci krenuli su u podjelu 250 paketa pomoći porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

Riječ je o paketima pojedinačne vrijednosti 40 konvertibilnih maraka, sačinjenim od prehrambenih i higijenskih artikala.

Ovo je druga podjela paketa, koji su nabavljeni sredstvima iz gradskog budžeta.

-Radimo na osnovu socijalne karte koju je izradio naš Centar za socijalni rad. U prethodnoj podjeli bilo je 302 paketa, danas 250. Obezbijedili smo i još 30 paketa za romsku populaciju – rekao je gradonačenik Gradiške Zoran Adžić prilikom obilaska aktivista Crvenog krsta.

Borko Dević, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška kaže da ovo nije jedina veća akcija u posljednje vrijeme.

-Samo u vrijeme pandemije koronavirusa podijeli smo 1700 paketa, što nije mala stvar.Neprestano smo na terenu, hvala Gradskoj upravi i svim našim donatorima – rekao je Dević.

Paketi će biti dijeljeni raznim kategorijama, poput udruženja koja štite interese lica sa invaliditetom, penzionerima koji su slabijeg imovinskog stanja i drugim ugroženim liima i porodicama.

Iz gradskog budžeta godišnje na ime socijalnih potreba odlazi četiri miliona maraka, što je gotovo 15 odsto budžeta.

Pratite nas na youtube kanalu MOja Gradiška TV!