Naslovna Sport “Volim Sloveniju, ali mi je ovdje najljepše” Mlada teniska šampionka Una Grubešić...

“Volim Sloveniju, ali mi je ovdje najljepše” Mlada teniska šampionka Una Grubešić (12) u Gradiški

GRADIŠKA – Prvakinja Slovenije u svom uzrastu, teniserka Una Grubešić koja je nedavno dobila najveće priznanje, Povelju Opštine Sevnica pored Krškog, gdje živi sa roditeljima i bratom, boravila je ove sedmice u Gradiški, u posjeti rodbini.

Ona je odradila i trening na terenima porodice Kovačević, gdje vježba još jedna šampionka Tea Kovačević, posjetila znamenita mjesta grada na Savi te gostovala u programu Radio Gradiške.

– Volim Sloveniju, u toj državi sam rođena, kao i moj stariji brat Nikola, koji takođe igra tenis, ali se najljepše osjećam u Gradiški, gdje su rođeni moji roditelji i gdje imam mnogo rodbine. Podrška iz Gradiške, mnogo mi je važna – kazala je Una za Srpskainfo.

Podsjećamo, o ovoj dvanaestogodišnjoj šampionki prvi smo pisali u Republici Srpskoj ukazujući na važnost njenih pobjeda na turnirima i na pohvale teniskih stručnjaka.

Direktor Teniskog saveza Slovenije Gregor Krušič smatra da je jasno, i iz onoga što pokazhuje na terenu, na takmičenjima, posebno državnim prvenstvima, da imamo novu šampionku u koju vrijedi ulagati i podržati je.

Una ima veliku želju da napreduje, smatra trener Gregor Fricko, sa velikom radošću i ljubavlju dolazi na teren.

– Njen put ka međunarodnim turnirima je otvoren i srećan sam što sam njen trener. Sa Unom kao i drugim učenicima, maldim teniserima, takođe stasavam i kao trener – kazao je trener Gregor Ficko.

Una najčešće trenira sa starijim bratom Nikolom, takođe uspješnim mladim teniserom, ali i sa ocem Darkom.

– Una je jaka, kada izađe na teren, spoljni svijet za nju više ne postoji, ona samo vidi loptu, protivnika i zna šta treba da radi – rekao je otac Darko Grubešić.

On je najavio i Unine skorašnje nastupe na turnirima. Prvi na tom putu, krajem marta je Vrsar, međunarodni turnir u Hrvatskoj koji ima dugu i bogatu tradiciju te je veoma značajan za mlade tenisere.

Potom slijede turniri u Čačku, Prijedoru, Banjaluci, potom turnir “Boris Beker” u Njemačkoj.

Izvor: Srpska info