Naslovna Foto dana VOJVODINA NAJBOLJA U ČAST VELIMIRA VELJE SOMBOLCA

VOJVODINA NAJBOLJA U ČAST VELIMIRA VELJE SOMBOLCA

Juče je na Gradskom stadionu u Gradišci održan 1. memorijalni turnir pionira Velimir Veljo Sombolac, u spomen na osvajača zlatne olimpijske medalje, fudbalera Borca, Partizana i Olimpije, dugogodišnjeg trenera i osnivača Kozarine omladinske škole. Učešće na turniru uzele su ekipe Vojvodine iz Novog Sada (Srbija), OFK Bihać, Borac (Banja Luka), te domaćin FK Kozara.

U prvoj polufinalnoj utakmici turnira pioniri Vojvodine savladali su banjalučki Borac sa 2-0 golovima Lolić V. I Abadžija L.

U drugoj polufinalnoj utakmici turnira između domaćina FK Kozara i OFK Bihać regularni dio je završio bez golova 0-0. Nakon spretnijeg i sretnijeg izvođenja jedanaesteraca u finale se plasirali pioniri FK Kozare slavivši sa 8-7.

U utakmici za treće mjesto pioniri Borca bili su bolji od vršnjaka iz Bihaća sa 3-1 golovima Jotić V. Janjetović S. i Šupuk E. dok je pogodak za OFK Bihać postigao Bizdarić I.

U zanimljivoj finalnoj utakmici poveli su pioniri Vojvodine golom Milosavića, da bi Beuk izjednačio pred kraj poluvremena sa bijele tačke. U drugom poluvremenu šanse su se smjenjivale na obe strane, a pobjedonosni pogodak za Novosađane postiže Milosavić deset minuta prije kraja. Pokušali su pioniri Kozare da dođu do izjednačenja, ali su na kraju morali čestitati na zasluženoj pobjedi i osvajanju turnira pionirima Vojvodine.

Nagrada za Fair Play pripala je OFK Bihać. Najbolji strelac turnira sa dva postignuta gola je Milosavić Mihajlo (FK Vojvodina) koji je ujedno proglašen i za najboljeg igrača turnira. Najbolji golman turnira je golman FK Kozara Glišić Pavle.

FK Kozara se zahvaljuje svim učesnicima na fer i korektnoj igri, čestitke osvajaču turnira ekipi Vojvodine i svim nagrađenima i vidimo se dogodine.

Izvor : fkkozara.org