Naslovna Sport Košarka Vlado Todorović, borac za košarku: KK Top basket ponos Nove Topole

Vlado Todorović, borac za košarku: KK Top basket ponos Nove Topole

Košarkaši klub Top basket iz Nove Topole je ponos mjesta sa 2.500 stanovnika koje pripada opšini Gradiška.

Klub koji je rasadnik talenata u kojem su ponikli Kočić igrač podgoričke Budućnosti i Đaković beogradskog Dynamica bili su kadetski prvaci Evrope sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i budućnost su naše košarke.

U klubu trenira 80 dječaka sa područja opština Gradiška, Srbac , Laktaši…alfa i omega kluba je istinski borac za košarku Vlado Todorović predsjednik i trener.

Viši sport.trener ,dipl.u Beogradu u klasi prof. Milivoja Karalejića,1999 godine . Pokrenuo mlađe selekcije u KK Gradiška osvojjio 1.mjesto u RS u pionirskoj konkurenciji sa 92 godištem. Seniore Servicijuma doveo za tri godine od najnižeg ranga do 1.lige RS. Zbog neslaganja sa politikom dovođenja velikog broja igrača dobio otkaz, i osnovao klub u Novoj Topoli 2011 godine. Učesnik velikog broja kampova u zemlji i inostranstvu, specijaĺnost individualni rad s mladim igračima. Usko sarađuje sa Dariom Čojićem iz bijeljinske Budućnosti.

Klub je postizao značajne rezultate kako u BiH tako i na međunarodnim turnirima, gdje treba istaći prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Lionu. Klub svakodnedvno dobija poziva za učešće na Međunarodnim turnirima po Evropi.

Zbog kvalitetnog rada u TOP basket dolaze da treniraju dječaci iz susjednih opština. “Radionica” talenata Vlade Todorovića radi punom parom. Klub se finansira od Opštine, prijatelja kluba, članarina…TopBasket treba podržati jer u njemu se rađaju novi Kočići, Đakovići…budući evropski prvaci!

bhbasket.ba/V.B.

Photo:Glas Sprske