Naslovna Info Vlada Republike Srpske uplatiće sredstva za radnike u drumskom saobraćaju

Vlada Republike Srpske uplatiće sredstva za radnike u drumskom saobraćaju

BANJALUKA – Vlada RS uplatiće poreze i doprinose na platu zaposlenima u oblasti putničkog drumskog saobraćaja za period 1. avgust – 31. decembar 2020. godine.

Vlada RS je na današnjoj sjednici donijela Uredbu o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona.

Cilj je, navode, pružanje finansijske podrške za održavanje likvidnosti privrednih subjekata koji imaju finansijski gubitak zbog posljedica pandemije. Postupak dodjele sredstava sprovodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

“Privrednom subjektu uplatiće se porezi i doprinosi na platu za svakog zaposlenog radnika prijavljenog na puno radno vrijeme ili preduzetniku koji nije obveznik doprinosa na osnovu radnog odnosa ili korisnik prava na penziju, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak za period od 1. avgusta do 31. decembra 2020. godine”, navodi se u saopštenju.

Novčana podrška utvrđena ovom uredbom obezbjeđuje se iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Izvor: NN

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.