Naslovna Info Višečasovna čekanja i kilometarske kolone na izlazu iz Hrvatske

Višečasovna čekanja i kilometarske kolone na izlazu iz Hrvatske

ZAGREB – Na izlazu iz Hrvatske prema BiH i Srbiji, te na ulazu u Sloveniju čeka se po dva i više časova, a kolone vozila su kilometarske.

Ogromne kolone vozila čekaju na izlazu iz Hrvatske prema BiH, a na prelazima Stara Gradiška i Jasenovac čeka se dva i više časova, javio je Hrvatski auto-klub /HAK/.

Vozila se zadržavaju između jedan i dva časa na graničnim prelazima Gunja, Maljevac i Slavonski Brod, do jedan čas se čeka u Županji, a do 30 minuta u Dvoru na Uni.

Slično je i na granici sa Srbijom gdje putnička i teretna vozila više od dva časa čekaju da pređu na Bajakovu prema Batrovcima. Na prelazu Tovarnik-Šid putnička vozila čekaju do pola časa na ulazak u Srbiju, a teretna vozila dva i više časova.

Na graničnim prijelazima Bregana, Jurovski Brod i Pasjak čeka se više od dva časa, a na Macelju do 30 minuta.

Iz HAK-a su naveli da je pojačan saobraćaj na svim glavnim putnim pravcima, auto-putevima Bregana-Lipovac, Zagreb-Macelj, Zagreb-Split-Ploče i Rijeka-Zagreb.

Državljanima EU preporučeno je da koriste manje granične prelaze, jer su moguća duža čekanja zbog pojačanog priliva vozila prema granici i graničnih kontrola.