Naslovna Info Gradiška VIDOVIĆ: POBOLJŠATI STATUS UGROŽENIH PENZIONERA

VIDOVIĆ: POBOLJŠATI STATUS UGROŽENIH PENZIONERA

GRADIŠKA – Nosilac kandidatske liste Partije ujedinjenih penzionera /PUP/ u Gradišci Bogoljub Vidović rekao je danas da je cilj ove partije da utiče na poboljšanje uslova života penzionera sa najnižim penzijama.
On je na konferenciji za novinare naveo da prosječna penzija u Republici Srpskoj iznosi 342 KM, a na području opštine Gradiška 302 KM, što govori u kakvom se položaju nalaze gradiški penzioneri.

Vidović je rekao da se položaj penzionera može popraviti ukoliko predstavnici PUP-a budu imali mogućnost političkog uticaja.

“Na području opštine Gradiška živi oko 8.500 penzinera, a nemamo svog odbornika u lokalanoj skupštini. Potrebno je da penzioneri izađu na izbore i glasaju za PUP jer ne možemo ništa da uradimo bez njihove podrške”, istakao je Vidović.

On je naveo da se PUP zalaže da se iz budžeta opštine izdvoje sredstva za pomoć u liječenju i kupovini ogrevnog drveta najugroženijim penzionerima.

Vidović je dodao da na predstojećim lokalnim izborima podržavaju kandidata SNSD-a za načelnika opštine Gradiška Zorana Adžića sa kim su postigli sporazum o načinu pomoći ugroženim penzinerima.

“Na prošlim lokalnima izborima podržavali smo aktuelnog načelnika Zorana Latinovića, ali je od devet tačaka sporazuma ispoštovana samo jedna, a to je da su ga penzioneri istinski podržali”, rekao je Vidović.

Prema njegovim riječima, nakon toga ukinuta su izdvajanja za participacije za liječenje i kupovinu lijekova penzionerima, za šta je ranije iz u budžetu opštine godišnje izdvajano oko 60.000 KM.

“Takođe obećli su da će pomoći ugroženim penzionerima pri kupovini ogreva ali i to nije ispoštovano. Zbog toga smo i uskratili podršku Latinoviću na ovim izborima”, naveo je Vidović.

On je dodao da će Zoran Adžić, ako kako načelnik ne ispoštuje obećanje dato penzionerima, takođe, izgubiti njihovu podršku.

SRNA