Naslovna Info Gradiška Veliko gradilište u Novoj Topoli: Prioritet za privredu i infrastrukturu (FOTO)

Veliko gradilište u Novoj Topoli: Prioritet za privredu i infrastrukturu (FOTO)

GRADIŠKA – U Novoj Topoli u toku je izgradnja više privrednih, ugostiteljskih, trgovačkih kapaciteta te objekata za društvene potrebe. U planskim dokumentima zacrtanim za ovu godinu je i intenzivnija stambena izgradnja.

Najveće aktivnosti su u agro-industrijskoj zoni gdje je za infrastrukturu obezbeđeno 2.000.000 KM. Tome je prethodilo više ugovora koje je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao sa građevinskim preduzećem „Hidro-kop“ iz Banjaluke.

– Ovi ugovori o izgradnji saobraćajnica i kanalizacione mreže u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli, ali i obližnjih lokalnih i nekategorisanih puteva, predstavljaju važan korak na stvaranju uslova za investicije u privredi – kazao je Adžić.

– Krajnji cilj infrastrukturnih radova u Agro-zoni Nova Topola je uređenje svih puteva i adekvatan pristup parcelama. Kada to završimo, a poslovi su u punom jeku, bićemo veoma konkurenti za sve investitore. Prethodno smo odredili veoma stimulativne mjere za otkup građevinskog zemljišta i pojednostavili procedure dobijanja dozvola za gradnju – naglašava gradiški gradonačelnik.

U istom kontekstu je asfaltiranje 8,5 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva u 13 mesnih zajednica od kojih najveći dio gravitira Novoj Topoli. U ovu svrhu biće utrošeno dodatnih 880.000 KM. Ovaj novac  obezbijeđen je naknadama od korištenja šuma i šumskog zemljišta.