Naslovna Info Gradiška Veliki požar u Kozincima, gori fabrika namještaja (FOTO/VIDEO)

Veliki požar u Kozincima, gori fabrika namještaja (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Fabriku namještaja “FORTE FLEX” u prigradskom naselju Kozinci u poslijepodnevnim časovima je zahvatio požar, vatrogasci gase, a kako nezvanično saznajemo da nema povrijeđenih u požaru, javlja reporter portala “Moja Gradiška”.

U gašenju požara angažovana su sva vozila Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška.

Vatra ugašena, povređenih nema, šteta u firmi ogrmina.

Požar, koji je izbio u 16.30 časova, aktivan je i dalje, a na njegovom gašenju angažovano je ljudstvo i sva raspoloživa mehanizacija i vozila Profesionalne vatrogasne jedinice iz Gradiške, kojima posao otežava vjetar.

Vlasnik ove firme Đurađ Bjelobrk rekao je da je požar izbio nakon što je u 16.00 časova završeno radno vrijeme, te je većina radnika već otišlo kućama.

– Јoš smo nekoliko radnika i ja bili u krugu firme. Primijetili smo vatru, koja je izbila u pogonu i skladištu za proizvodnju tapaciranog namještaja – rekao je Bjelobrk novinarima.

Bjelobrk je rekao da je odmah nakon što je uočio vatru, krenuo da ugasi sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija.

– Vjerovatno je došlo do samozapaljenja, jer se u tom prostoru nalazi dosta materijala, poput piljevine, koji je lako zapaljiv – naveo je Bjelobrk.

On je istakao da je važno da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju madraca, jer se tu nalazi dosta spužve, a blizu je i kuća u kojoj živi sa porodicom.

Požar u Gradišci (Foto: RTRS)

– Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da niko nije stradao i da požar nije izbio u toku noći, kada bi intervencija bila otežana – rekao je Bjelobrk