Naslovna Info Gradiška Vatrogasci spremni za suprostavljanje svim izazovima (VIDEO)

Vatrogasci spremni za suprostavljanje svim izazovima (VIDEO)

GRADIŠKA – Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška od danas u svom voznom parku ima i savremeno navalno vozilo za gašenje požara vodom i pjenom.

Riječ je o tehnološki veoma opremljenom vozilom za čiju nabavku je Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio 207 hiljada KM, a Gradska uprava preostalih 35 hiljada maraka.

Osim vozila jedan vod je snabdijeven interventnim uniformama. Smotru vatrogasaca i tehnike danas je obavio gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

-Nastojimo da imamo moderno opremljenu i kadrovski meoma jaku profesionalnu jedinicu. Do kraja godine ćemo budžetskim sredstvima nabaviti i dva kompletna alata za spašavanje povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama, a krećemo i u proceduru nabavke auto ljestvi za gašenje požara na velikim visinama – rekao je Adžić.

Stariješina Profesionalne vatrogasne jedinice Goran Stojaković rekao je da je novo navalno vozilo predviđeno za dejstvo u urbanim sredinama sa više mlaznica te sa pumpama srednjeg ili visokog pritiska.

Obezbijeđena su i sredstva za potpuno opremanje vatrogasnog doma, tako da se ova jedinica svrstava u red najopremljenijih u našoj zemlji.

Video:

Pratite nas na youtube kanalu Moja Gradiška TV!