Naslovna Info Gradiška Vatrogasci će sirenama odati počast doktoru Laziću

Vatrogasci će sirenama odati počast doktoru Laziću

GRADIŠKA – Predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Goran Stojaković pozvao je članice Saveza, vatrogasno-spasilačke jedinice, da sutra u vrijeme sahrane doktora Miodraga Lazića uključe vatrogasne sirene i na taj način odaju počast ovom humanisti.

Stojaković je rekao Srni da je profesija vatrogasaca vezana za spasavanje ljudskih života, kao što je bila i profesija hirurga Lazića.

“Doktor Lazić je u periodu od 1991. do 1996. godine, kao ratni hirurg svojim humanim radom spasio na stotine života, kako vojnika tako i civila”, rekao je Stojaković.

On je napomenuo da ovih dana i pojedine institucije i lokalne zajednice odaju počast preminulom doktoru Laziću.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić /65/ preminuo je 14. aprila u Nišu od posljedica virusa korona, a biće sahranjen sutra u 14.00 časova na niškom Novom groblju.

Doktor Lazić u Republiku Srpsku dobrovoljno je došao u septembru 1992. u ratnu bolnicu „Koran“, da pomogne svojim znanjem i iskustvom. Kao šef hirurške ekipe u oktobru je otišao na Ilidžu, u bolnicu„Žica“, jedinu bolnicu na prvoj liniji fronta. Kao vrstan hirurg, radio je sam više od dvije godine na području koje je u tom vremenu obuhvatalo oko sto hiljada stanovnika.

Veoma dragocjena istina o dešavanjima u proteklom ratu objavljena je u “Dnevniku ratnog hirurga”, koji je u bolnici „Žica“ vodio doktor Lazić.