Naslovna Specijal Uz zvuke “Vrapčića” mališani proslavili Novu godinu

Uz zvuke “Vrapčića” mališani proslavili Novu godinu

GRADIŠKA – Uz koncert banjalučkog Dječijeg hora „Vrapčići“ i animatore, brojni mališani proslavili su danas u Kulturnom centru Gradiška Dječiju novu godinu.

Umjetnički rukovodilac Dječijeg hora „Vrapčići“ Branislav Đaković rekao je da nakon pauze od jedne godine „Vrapčići“ nastavljaju tradiciju nastupa na proslavi Dječije nove godine u Gradišci, gdje se mališani dobro zabave uz novogodišnje pjesme.

Đaković je istakao da imaju odličnu saradnju sa Gradskom upravom Gradiška i da uživaju u svim koncertima i nastupima u Republici Srpskoj.
On je naveo da se na koncertu predstavilo i 30 novih članova hora, te da „Vrapčići“ istrajavaju i dalje na promociji dječijeg stvaralaštva.

„Ove godine smo pripremili dosta novih pjesama i novi album, koji će biti objavljen sljedeće godine kada „Vrapčići“ obilježavaju i 30 godina rada“, dodao je Đaković.
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Gradiška Dragutin Kovačević naglasio je da se djeca najviše raduju praznicima, zbog čega je za njih i organizovana proslava Dječije nove godine.

„Želimo da zajedno sa „Vrapčićima“ i animatorom Fazonkom djeci dočaramo radost Nove godine i to uvijek činimo sa zadovoljstvom“, rekao je Kovačević.

Već tradicionalno proslava Dječije nove godine održana je pod pokroviteljstvom Grada Gradiška i u organizaciji Turističke organizacije i Kulturnog centra Gradiška.