Naslovna Sport Ostali sportovi USLOVI SKROMNI, ENTUZIJAZAM VELIKI: Mladi odbojkaši iz Gradiške uspješno spojili sport i...

USLOVI SKROMNI, ENTUZIJAZAM VELIKI: Mladi odbojkaši iz Gradiške uspješno spojili sport i školu

GRADIŠKA – Pobjeda na finalnom turniru u Banjaluci početkom februara i plasman u završnicu za prvaka Republike Srpske za pionire predstavlja još jedan uspjeh Odbojkaškog kluba Gradiška, uzornog sportskog kolektiva u ovoj sredini.

Za mlade odbojkaše, većinom učenike osnovne i srednje škole, koje sa velikim uspjehom okuplja i vodi trener Rajko Lajić, to je logičan slijed višegodišnjeg rada.

– Uslovi su skromni, ali je entuzijazam veliki. Mi volimo odbojku, sport nas privlači, zbližava, budi entuzijazam. Na trenizima koje organizujemo u gradskim i seoskim školama, u Vrbaškoj ili Jelićima, njegujemo i druge vrijednosti, razvijamo kolektivni duh, gradimo prijateljstvo, ukazujemo na značaj sporta i druženja – rekao je Rajko Lajić za Srpskainfo.

Trener Rajko Lajić

On navodi imena mladih igrača, ali i dobrih učenika, vrijednih članova društvene zajednice. Među njima su Miloš Karan, Aleksandar Čelić, Aleksandar Grujičić, Jovan Nikolić, David Vidović, Marko Tanasić, Nikola Marić, Bojan Jaroš, Aleksa Kecman…

– Na turniru u Banjaluci pobijedili smo Borac i Modriču, klubove koji imaju veliku tradiciju u odbojci. Uspjesi na odbojkaškom terenu nas raduju, želimo uvijek da pobjeđujemo i napredujemo, da postanemo uspješni odbojkaši i u starijim kategorijama, ali je za nas najvažnije druženje, prijateljstvo koje razvijamo i njegujemo – kažu mladi odbojkaši iz Gradiške.

Oni sa velikim nestrpljenjem očekuju skorašnji završetak sportske dovorane u Gradiški, gde će konačno imati odlične uslove za rad, kao i ostali sportski kolektivi u gradu na Savi.

Lopta umjesto igrica

Trener Rajko Lajić smatra da je najveći uspjeh mladih koje okuplja u klubu razvijanje sklonosti ka sportu, prirodi, jačanje društvenih vrijednosti.

– Teško je uopšte zainteresovati djecu i omladinu za sport. Mi se družimo u prirodi, organizujemo izlete, razgovaramo i igramo odbojku. Putovanja takođe volimo, jer uvijek posjećujemo znamenita mjesta, prirodne ljepote… Za ove mladiće lopta je važnija od društvenih igrica a to je veliki uspjeh – smatra Lajić, koji je veoma mnogo angažovan u sportu i posvećen radu s djecom, posebno na pedagoškom planu.

O tome svjedoče i starije generacije odbojkaša iz Gradiške.