Naslovna Specijal USKORO restoran ‘Carpe diem’: Novi ambijent, stara priča!

USKORO restoran ‘Carpe diem’: Novi ambijent, stara priča!

Iskoristi dan! Uživaj!  Život je jedan i neponovljiv. Najbolju priču o životu i o nama možda bi mogla ispričati rijeka Sava. Koliko li je sjetnih, sretnih, zaljubljenih i očaranih parova pogledom ispratilo talase Save, nizvodno dok seže vidik. Pa onda opet slijede iščekivanja, nadanje, zaiskri oko pogledom na drugu stranu.

Baš tako je bilo nekad u restoranu bivšeg hotela “Kozara”. U starom prelijepom ambijentu, gdje se i veselilo i družilo, nazdravljalo i voljelo.

E pa, i ove mlade generacije, koje nisu imale sreće da uživaju u ambijentu restorana na prvom spratu, pored same rijeke Save, imaće priliku da osjete i tu čar.

Restoran ‘Carpe diem’ je tu! Da maštovitima odvoji kutak za maštanje, zaljubljenim za romantične trenutke, osamljenima za iščekivanje…

Pogled na most, na prelijepu rijeku, na zalazak sunca na horizontu, na zvjezdano nebo. I sve to uz prijatne zvuke muzike baš iz sedamdesetih, uz vino iz najboljih vinogorja, uz specijalitete, koji mame uzdahe. “Carpe diem” je tu!

Tu, pored Save niko ne može biti ni malodušan, niti ravnodušan. Niti zabrinut, niti umoran. Tu, pored Save, s pogledom na most očekivanja nisu uzaludna. Baš tu se dočeka i ljubav i toplina pogleda i okus toplih usana. Tu, gdje je ‘Carpe diem’.

Vrijedi se prisjetiti davnih sedamdesetih, zažmiriti, osjetiti toplu ruku u ruci, probati probrano vino, osjetiti blagi pritisak u grudima. ‘Carpe diem’ ne poznaje razlike u godinama, među generacijama. Baš tu su se zaljubili i iskovali planovi mnogi naši sugrađani, prijatelji, komšije i slučajni prolaznici.

Zato smo tu, da pružimo miran kutak topline, sa okusom vina na usnama, sa svježinom pristiglom sa Save, sa prilikom za nove generacije.

‘Carpe diem’ je idealno mjesto za povratak, za prisjećanje na maturski ples, stidljivi pogled, prvi poljubac, sudbonosno izrečeno ‘DA’

Ovdje kod nas će se ponovo rasplamsati žar, kome nedostaje dašak prisjećanja, miris sedamdesetih i ljubav s kraja prošloga vijeka.

‘Carpe diem’ je mjesto gdje će se ponovo rađati ljubavi, kovati planovi, dijeliti radosti, razmijenjivati pogledi. Zato smo tu, da prigrlimo neke zrele generacije koji su ovdje počinjali i stasavali i pružimo ruku mladim, koji stasavaju i tek dolaze.

Osjetite život punim plućima, tu na starom mjestu. Baš tu gdje je nekad bio čuveni restoran nekadašnjeg hotela.

‘Carpe dime’ vas čeka na starom mjestu, ali sa novom svježinom, idejama i šarmom. Život je jedan i neponovljiv. ‘Carpe diem’ uskoro u Gradišci!