Naslovna Info Gradiška Uskoro prvi Atletski klub u Gradišci

Uskoro prvi Atletski klub u Gradišci

GRADIŠKA – Povodom osnivanja Atletskog kluba “Gradiška“ čiji je inicijator naš sugrađanin, maratonac Aleksandar Raca, i odlaska Nemanje Lendića na biciklističku ekspediciju do Rima, danas je u Kulturnom centru održana konferencija za novinare.

Kulturni centar Gradiška i ovaj put, bezuvjetno, pružiće svu moguću pomoć i podršku našim sugrađanima u realizaciji njihovih ciljeva.

-Čast nam je, ispred Kulturnog centra Gradiška, što možemo da podržimo ove mlade ljude, sportiste i avantruriste ,koji su zaista ponos našeg grada. Riječ je, o hrabrim i upornim ljudima, koji nas predstavljaju u najljepšem svjetlu i koji zaslužuju podršku i pomoć svakog od nas, rekao je direktor Kulturnog centra Željko Blagojević.

Između ostalog, Blagojević je istakao, da već početkom juna, Kulturni centar organizuje humanitarnu predstavu glumice Vesne Anđelković, gdje će sav prihod od prodaje ulaznica biti namijenjen novoosnovanom Atletskom klubu“Gradiška“.

-Značajan broj mladih ljudi u našem gradu bavi se polumaratonima. U zadnjih godinu i po dana istrčali smo jedanaest,a do kraja godine planiramo dvadeste. Iz tog razloga, kao i zbog velikog interesovanja naših sugrađana ,svih generacija, za ovu vrstu sporta, odlučili smo da osnujem Atletski klub „Gradiška“, rekao je Aleksandara Raca.

Raca, je zahvalio direktoru Blagojeviću na ukazanom povjerenu i bezuvjetnoj podršci .

Lendić je takođe, zahvalio Kulturnom centru i direktoru Željku Blagojeviću na pomoći za predstojeću biciklističku avanturu do Rima.

Ovom prilikom, Blagojević, je uručio prikladne poklone Nemanji Lendiću, te poželio srećan i uspješan put do Rima i nazad.

Nemanja Lendić na veliku biciklističku turu dugu 2 700 km, krenuće u nedjelju, 22.maja u 8 časova ispred Kulturnog centra Gradiška.