Naslovna Kultura Filmovi Urna sa pepelom pokojnika zalutala u Gradišku i završila u filmu (FOTO)

Urna sa pepelom pokojnika zalutala u Gradišku i završila u filmu (FOTO)

GRADIŠKA – Među mladim i talentovanim filmskim stvaraocima koji su dobili priliku da u okviru projekta “Filming the Other” predstave svoje mogućnosti našao se i Zoran Pilipović iz Gradiške, inače student master studija Odsjeka kamere na banjalučkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

U filmskom ostvarenju “Predstava” Zoran Pilipović u prvi plan stavio je čudnu i nesvakidašnju ljudsku sudbinu.

Zoran Pilipović (Foto: Vizart film produkcija)

U jednoj prodavnici polovne robe uvezene iz Švajcarske kupac je došao u strašnu zabludu. Misleći da je kupio luksuznu vazu ubrzo je naišao na pomješan osjećaj čuđenja i zaprepaštenja. Kupio je urnu sa pepelom izvjesnog Švajcarca, E.Wolfa.

Glumac Draško Vidović fantastično je u igranom dijelu dokumentarca nosio urnu od jedne do druge institucije, pokušavajući da je vrati porodici u Cirihu.

Draško Vidović (Foto: Vizart film produkcija)

Istovremeno,mladi autor dao je sebi dovoljno kreativnosti pa je razgovarao sa nekoliko građana ko bi mogao biti izvjesni Švajcarac E. Wolf , zašto je njegova urna prodata sa ostalim stvarima iz njegove kuće i da li smo dovoljno humani i brižni potomci u ovom turbulentnom vremenu?

(Foto: Vizart film produkcija)

Film “Predstava” biće predstavljen na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu. Produkciju filma realizovala je “Vizart film produkcija”, a čitav projekat finansirala je Ambasada Švajcarske u Bosni i Hercegovini.

SOURCEAutor: Boško Grgić