Naslovna Info Gradiška UREĐUJU DVORIŠTE ZA DJECU: Radnici vrtića u Gradiški zasukali rukave

UREĐUJU DVORIŠTE ZA DJECU: Radnici vrtića u Gradiški zasukali rukave

GRADIŠKA – Zaposleni u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje “Lepa Radić” u Gradiški uređuju svoje dvorište i unutrašnjost objekata, kako bi što spremniji dočekali povratak mališana, nakon pandemije virusa korona.

Oni ocrtavaju vertikalnu signalizaciju na pločnicima, farbaju klupe, zasađuju cvijeće i uređuju zelene površine.

Suzana Ivaštanin, direktorica ove ustanove, kazala je za Srpskainfo da oni koriste slobodno vrijeme i tople dane, kako bi, u skladu sa preporukama gradskog Štaba za vanredne situacije organizovali akcije u vrtiću.

-Poželjeli smo se posla sa djecom. Od prošlog mjeseca vrtići ne rade, ali mi nismo zaboravili naše objekte, niti naše obaveze. Organizovali smo dežurstvo, a sada i radne akcije. Svi radnici su to prihvatili i sa velikim zadovoljstvom uređujemo ovaj ambijent. To su neodložni poslovi – kazala nam je Suzana Ivaštanin.

Ona takođe ističe da su njihovi objekti u gradu te Gornjim Podgradcima i Novoj Topoli veoma moderni i lijepo uređeni, a ove godine biće izgrađen i vrtić u Brestovčini.

Time će uslovi za rad u Javnoj ustanovi “Lepa Radić” biti još bolji, a broj djece znatno povećan na cijelom gradskom području.