Naslovna Info Hronika Umro legendarni Šerif Seferović iz Bosanske Gradiške

Umro legendarni Šerif Seferović iz Bosanske Gradiške

GRADIŠKA – Društvene mreže preplavljene su komentarima i izrazima saučešća povodom smrti Šerifa Šere Seferovića, legende Gradiške. Za sat vremena objavljeno je više od 280 komentara,u kojima građani iz Gradiške i dijaspore odaju poštu Šerifu, koji je važio za poštenog i skromnog čovjeka.

Šerif je bio posljednji sakupljač sekundarnih sirovina, obilazio je zaprežnim kolima svakodnevno mnoga mjesta sakupljajući stari metal i sve ostalo što se moglo upotrijebiti ili unovčiti. Na taj način prehranjivao je brojnu porodicu.

O Šerifu smo često pisali , a posebno je bila čitana priča u kojoj je objašnjavao zašto je i konju stavio masku protiv korone.

-Ako mi ugine konj gotovi smo i ja i moja brojna porodica. Bez konja smo bespomoćni, rekao je Šerif minulog proljeća odmah nakon početka pandemije.

Šerif je poznat i po glavnoj ulozi u dokumentarcu “Ljubav za dvije”, rađenog u produkciji Akademije umjetnosti iz Banjaluke.
Živio je u prigradskom naselju Lipovača, važio je za poštenog i vrijednog čovjeka.

B.G.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.