Naslovna Info Gradiška Uhapšeno nekoliko lica u Gradišci zbog konzumiranja droge

Uhapšeno nekoliko lica u Gradišci zbog konzumiranja droge

GRADIŠKA – Na području Policijske uprave Gradiška, tokom proteklog vikenda, realizovane su pojačane aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja.

Tokom pojačanih aktivnosti, 12.03.2022. godine, policijski službenici došli su do operativnih saznanja da u kući stanovanja D.N. u mjestu Rovine, grad Gradiška, više lica konzumira opojnu drogu.

Postupajući po navedenom, u kući stanovanja zatečeni su D.N, S.H. i M.V. svi iz Gradiške, kojom prilikom je utvrđeno da su lica D.N. i S.H. počinili krivično djelo ,,Omogućavanje uživanja opojnih droga“, te su i lišeni slobode, dok je lice M.V. počinilo prekršaj po članu 17. Zakona o javnom redu i miru (konzumiranje opojne droge). Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci izvršen je pretres kuće i pratećih objekata na dvije lokacije koje koriste lica D.N. i S.H. kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom. O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Banja Luka koji je naložio da se protiv lica D.N. i S.H. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Takođe, tokom pojačanih aktivnosti evidentirana su još dva prekršaja po članu 17. Zakona o javnom redu i miru kojom prilikom su licima I.C. i A.H. obojici iz Gradiške uručeni prekršajni nalozi.

U dane proteklog vikenda na području Policijske uprave gradiška realizovana je akcija pojačane kontrole prisustva alkohola kod vozača.

Tokom navedene akcije, 28 vozača sankcionisano je zbog prisustva alkohola u organizmu.

Кod 4 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 0,30 g/kg, kod 12 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 10 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 2 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 11.03.2022. godine oko 23,15 časova, u mjestu Povelič, opština Srbac, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke ,,Fiat“ kojim je upravljalo lice A.B. iz Srpca.

Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo pod dejstvom alkohola neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a na vozilu su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da lica ima dug u iznosu od 4 305 КM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica A.B. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.