Naslovna Info Gradiška Udruženje “UDAS” obezbjedio plastenik višečlanoj porodici Đorđić

Udruženje “UDAS” obezbjedio plastenik višečlanoj porodici Đorđić

GRADIŠKA – “Ekonomsko osnaživanje amputiraca kroz plasteničku proizvodnju” naziv je projekta pomoću kojeg je višečlanoj porodici Đorđić iz Gornjih Podgradaca obezbjeđen plastenik od strane Udruženja amputiraca UDAS Gradiška.

Ovo udruženje je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, krajem prošle godine, putem projekata, obezbjedilo sredstva za nabavku 12 plastenika, jednog motokultivatora i jedne prikolice. Ukupna vrijednost projekata iznosi 45.900 KM, od Ministarstva zdravlja je obezbjeđeno 43.680 KM dok je učešće Udruženja 2.220 KM.

Projekti pod nazivom ” Ekonomsko snaživanje amputiraca kroz plasteničku proizvodnju” i “Nabavka konkretnih pomoći licima sa invaliditetom” ima za cilj da kroz nabavku plastenika, motokultivatora i prikolice pomogne licima sa invaliditetom i njihovim porodicama da proizvedu hranu za svoje potrebe i na taj način poboljšaju svoj položaj.

Udruženja amputiraca UDAS Gradiška, kao i ostala udruženja lica sa invaliditetom, proglašeno je za udruženje od javnog interesa za Grad Gradišku koji podržava i finansira rad Udruženja.

Izvor: Radio televizija Gradiška