Naslovna Info Gradiška Udruženje poslodavaca, turizma i ugostiteljstva HORECA RS svakodnevno je sve brojnije (VIDEO)

Udruženje poslodavaca, turizma i ugostiteljstva HORECA RS svakodnevno je sve brojnije (VIDEO)

GRADIŠKA – Udruženje poslodavaca, turizma i ugostiteljstva “HORECA RS” svakodnevno je sve brojnije. Ovom udruženju pristupio je veći broj ugostitelja potkozarske regije.

HoReKa nastoji da pokrene čitav niz mjera i inicijativa kako bi se prevazišlo veoma teško nastanje izazvano pandemijom koronavirusa.

Na adresu Vlade Republike Srpske predložena je izmjena Zakona o doprinosima RS i to po hitnom postupku.

Ugostitelji traže da se pored radnika zaposlenih u oblasti proizvodnje tekstila, kože iproizvoda od kože dodaju i zaposleni u oblasti turizma i ugostiteljstva.

HoReKa je od Savjeta ministara BiH zatražila otvaranje granice za strane turiste i poslovne ljude iz regiona i zemalja EU, koji bi bili dužni poštovati preporuke i propisane epidemiološke mjere.

Traži se i izmjena zaključka o regulisanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i to tako da se produži radno vrijeme radnim danom do 24, a vikendom do 1 čas iz ponoći uz obavezno poštovanje mjera za prevenciju virusa korona.

Usvajanje ovoh mjera bi znatno pomoglo ugostiteljstvu i turizmu u očuvanju oko 15 hiljada radnih mjesta.

Sa problemima u ugostiteljstvu upoznat je potpredsjednik NSRS Denis Šulić koji je prisustvovao sastanku na kome su potkozarski ugostitelji pristupili Udruženju “Horeca RS”.

Video:

Pratite naš youtube kanal Moja Gradiška TV!