Naslovna Događaji Udruženje građana ”Raskršće” iz Nove Topole organizuje prvu humanitarnu akciju

Udruženje građana ”Raskršće” iz Nove Topole organizuje prvu humanitarnu akciju

Udruženje građana ”Raskršće” iz Nove Topole osnovano je 11. marta ove godine radi razvoja i unapređenja lokalne zajednice u koju se građani doborovoljno udružuju.

UG ”Raskršće” je nezavisno, nevladino i neprofitabilno udruženje građana koje svojom djelatnošću pomaže i doprinosi poboljšanju položaja mladih na socijalnom, ekonomskom, humanitarnom, kulturnom, sportskom, tehnološkom, kao i drugim poljima zasnivajući se na demokratskim i vanstranačkim principima.

Raskršće je nevladina organizacija, neprofitabilnog karaktera, nezavisna od vlasti, osnovana od strane grupe mladih entuzijasta iz Nove Topole. Naše udruženje osnovano je sa ciljem poboljšanja položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici, kroz organizovanje raznih pozitivnih sadržaja. Ovo je sjajna prilika za sve mlade ljude koji nisu pronašli sebe u nekim aktivnostima, da se uključe, da sudjeluju u demoktraskom donošenju odluka unutar udruženja, da podstiču inovativnost i podižu svjest o neophodnosti aktivne participacije”, kaže član ovog udruženja i jedan od osnivača Srđan Mataruga.

U narednom periodu članovi ovog udruženja imaju mnogo planova, od toga prva akcija u kojoj pozivaju sve sugrađane da im se pridruže jeste humanitarna akcija ”Raskršće za komšije – u susret Vaskrsu”. Predviđeno je da pred Vaskrs članovi ovog udruženja obiđu stare i iznemogle komšije, višečlane porodice, ali i one koji su u potrebi. Pomoć koja će se u ovoj humanitarnoj akciji prikupljati čine: brašno, so, ulje, kafa, prehrambeni proizvodi koji nisu kvarljivi, šećer, te hemija (deterdžent, sapuni, lična higijena…).

Mislimo da na taj način možemo unaprijediti našu lokalnu zajednicu koja je svima nama draga i ima brojne pozivitne strane, ali kroz aktivno djelovanje mladih možemo dosta stvari da uradimo kako sami, a tako i u saradnji sa lokalnim vlastima. Ovi ljudi imaju jedan plemenit cilj, pa molim sve one koje je ova pozitivna priča zainteresovala, da nam se pridruže već u subotu 24. marta u prostorijama kancelarije Mjesne zajednice Nova Topola, kada ćemo prikupljati priloge za našu prvu akciju ”Raskršće za komšije – u susret Vaskrsu”, a svaka pomoć i prilog je itekako dobro došao, jer nam je ovih dana ”inbox” zatrpan prijedlozima o tome koga bi sve trebali obići, dodaje Srđan Mataruga.

Vaše prijedloge za ovu humanitarnu akciju možete donijeti u prostorije Mjesne zajednice u Novoj Topoli u dva termina, 24. marta i 31. marta u periodu od 18 do 20 časova. Pomozimo jedni drugima, jer je ljepota praznika u poštovanju i davanju.

Izvor : Micromreza.com